Timo Kinnunen
Särkiniementie 16 A 41
70700
Kuopio
Finland
Updated on the 19th August in 2015
MP3 -tiedostot on tarkoitettu nopeille laajakaistayhteyksille, ja niille, jotka harrastavat ämppäreitä. Ämppärit ovat ihan käteviä, sillä kun ne poltetaan sellaisinaan CD tai DVD -levylle datana, osaavat DVD ja BlueRay -soittimet soittaa niitä. Ne sopivat myös matkapuhelimiin ja MP3 -soittimiin. USB -muisteihin tallennettuina ne toimivat uusissa autoradioissa, ja niitä voi soittaa television sekä DVD ja BlueRay -soitinten USB -liitännän kautta. Mokkulayhteyksille nämä raskaan sarjan ämppärit saattavat olla liian kova pala, ja niiden lataus kestää ikuisuuden, mutta nämä nyt ovat parasta mikä ämppäreissä on teknisesti mahdollista. Jos halutaan jotakin vielä parempaa, pitäisi siirtyä muihin formaatteihin, joita esimerkiksi hifistit käyttävät. Hifistit – nuo kaikkein huvittavimmat kreatuurit joita maailmassa löytyy. Ajatelkaapa vain kuinka nuo lihavat, mutta äveriäät miehet lojuvat ilmeettöminä kuunteluhuoneissaan – aina vakavina ja sennäköisinä että ymmärtäisivätkin jotakin, ja ovat tarkkana kui porkkana josko jossakin risahtaisi, tai kuuluisi hellasäröä. Ne eivät käsitä, että kaikesta muusta täysin puhdas ääni on mahdottomuus, ja että yskintä ja yleisön joukosta kuuluva haistattelu ja möykkääminen ovat osa taidenautintoa. Oikea kuuntelun taito onkin poimia itselle merkitykselliset sisällöt kaiken kakofonian keskelläkin. Ja onhan aina ääniä jotka ovat vastenmielisiä, vaikka ne esitettäisiin miten hyvällä laitteistolla tahansa. Jos nyt ajatellaan minun tekemääni musaa, täytyy pitää järki kädessä tuon teknisen laadun kanssa, sillä jotkut joskus ystävinäni pitämistä henkilöistä ovat olleet avoimesti sitä mieltä, että nämä minun tulkintani eivät ole musiikkia lainkaan, vaan silkkaa paskaa – eivätkä ainakaan yllä jatsin kunniakkaille kukkuloille. Vain harva asia tässä maailmassa haisee paskemmalle kuin jatsimies.
Mäkin käyttäjien kannattaa asentaa systeemiinsä VLC -ohjelma, ja säätää selaimensa käyttämään sitä soitettaessa näitä tiedostoja, ja tämä mainittu ohjelma soveltuu myös windowsiin, ellei siihen ole asennettu erillistä koodekkipakkausta, joka hoitaa homman. Linuxissa GNOME -työpöytäsysteemiin kuuluva Totem riittää mainiosti, kun sitä on täydennetty laajennetuilla gstreamer -paketeilla.
Olen käyttänyt tässä nauhoituksessa kahta C-kasettinauhuria, ja nauhoitin ensin toiseen pohjat, ja sitten toiseen myötäkuuntelulla lisää tavaraa, jolloin tuloksena on eräänlainen stereo, joskin kömpelö sellainen. Täydensin myöhemmin esitystä GARAGEBAND -ohjelmalla, ja siitä tulikin aavistuksen verran täyteläisempi. Basso on aina basso -olipa sitä sitten kuinka vähän tahansa! Tässä laulussa ei tietenkään kuvata oikeata laivaa vaan eräänlaista elämänlaivaa, ja sitä kuinka lopulta kaikki pirstoutuu palasiksi, ja jäljellejäänyt raato hakeutuu rotkonsa rauhaan kuin kuoleva peto. Eikös ollutkin komeasti sanottu – vaikka Eikkahan siinä oli asialla, siinäkin. Lauluntekoaikoihin olin vasta nuori aviomies, ja laulun synkähkö teema ei ollut vähimmäsäkään määrin henkilökohtaista asennetta elämään. Nuori aviomies on näet eräänlaisessa mielisairauksen tilassa, ja esimerkiksi ympäristön metelin sietokyky on täysin omalla tasollan. Vaikka maailma kaatuisi, niin elämäähän se vain on
A player: Timo Kinnunen
with my owns
(someone must just put his owns)
Mac-Mini, GARAGEBAND, CoolEdit Pro 2.0, and Audacity