Timo Kinnunen
Särkiniementie 16 A 41
70700 Kuopio
Finland

Klikkaa tästä palataksesi Timon Serverimaailma kotisivun etusivulle - Click this link to return back to the main page of Timos' Serverimaailma homepage

Klikkaa tästä siirtyäksesi Timon muiden projektien sivulle (Serverimaailma palvelimella) - Click this link to jump to the page of Timos' other projects (Serverimaailma sever)

Mjika Mjurasen sukupuu - Mjika's Ancestors

Kansallisjalkajousiampujallamme on tehty oheisessa kuvassa niin sanottu sukupuu, mutta varsin vuosisataisen komea se ei kuitenkaan ole, sillä varsin pian päädytään sellaisiin esi-isiin, joita pidemmälle ei päästä, vaikka kuinka potkiskeltaisiin kaikenmaailman tutkaimia vastaan. Sitä ikäänkuin odottaisi etukäteen, että jossakin vaiheessa löytyisi vankkoja yhteyksiä Wilhelm Telliin, ja Robin Hoodiin, ja vastaavanlaisiin jousisankareihin, muuta kun ei niin ei. Tietenkin eräänä mahdollisuutena on käyttää näistä nimistä käännöksiä, kuten Viljo Kertolainen ja Rietu Vuotalainen, koska ne voisivat kieltää Suomessa alkuperäisnimien käytön. Uusien etunimien annossakin on olemassa sääntönsä, ja niinpä luiskahtaisi suorastaan kaupunkilegendojen puolelle, jos tyttölapselle antaisi etunimiksi Naima Muisto Matilta, vaikka nimet kuinka osoittaisivat mahdollisen isän suuntaan. Kerrotaan, että vuosina 1917-1918 punikit olisivat antaneet poikalapsille nimiksi Varma Voitto tai Varma Kosto, mutta itse en ole tällaisia etunimiä ainakaan netistä löytänyt – joten valetta pukkaa. Myöskään ainuttakaan Jeesusta ei ole Suomessa tullut vastaani, paitsi Etelä-Amerikassa, jossa Jesus on tuiki tavallinen etunimi. Kerran tässä päivänä muutamana muuan supisuomalainen miekkonen lähetti oman geeninäytteensä Amerikkaan saakka tutkittavaksi, ja sai sieltä raportin, jonka mukaan itse Jesse James olisi ollut yksi hänen esi-isistään. Tiettävästi Jesseltä ei saatu ainakaan hänen omana elinaikanaan ainuttakaan geeninäytettä, ja onkin jopa erittäin todennäköistä, ettei kaveri kuulu ihan kaikkien halukkaiden esi-isien joukkoon. Kerran Wikipediassa oli hauska juttu, jonka mukaan Buffalo Bill, eli oikealta sukunimeltään Frederick Cody, olisi ollut Etelä-Pohjanmaan Kotilaisia (ks. myös FCA News, February 2008). Ja taas menee vahvasti kaupunkilegendojen puolelle, vaikka olisikin ollut amerikansuomalaisten omassa julkaisussa! Mutta asiaan.Vankivenkuloille on tyypillistä se, että he vaihtavat mieluusti sukunimensä (ties mistä syystä), ja uusi nimi on yleensä jollakin tavalla kummallinen, tai erikoinen, tai ulkomaalaistaustainen. Vaikuttaisi melkeinpä siltä, että nämä vankipojat olisivat aikeissa ruveta täysin uuden suvun ensimmäiseksi kantaisäksi. Tosin minä en ainakaan haluaisi, että joku linnakundi olisi oman sukuni esi-isä, tai edes isäni. Mutta uuden sukunimen ottaminen on nykyään täysin mahdollista, vaikka tietenkin se ainut oikea kantaisä on itsekunkin oma isä. Niinpä jos olet ottamassa uudeksi nimeksesi Ruben Horttanainen, pitäisi isäsi nimen olla vaikkapa Ananias Horttanainen, eikä esimerkiksi Ananias Nikander, jollaisena hänet tunnettaisiin sukudokumenteissa. Sukunimenvaihdos olisikin parempi tehdä isäsi vielä eläessä, jolloin sinun ei tarvitsisi tehdä yhtään mitään, ja olisihan se noissa dokumenteissakin ihan kiva, että isän sukunimi ei olisi niissä vallan eri. Tämä vain pikku vinkiksi vangeille.