Timo Kinnunen
Särkiniementie 16 A 41
70700
Kuopio
Finland
Updated on the 16th August in 2015
MP3 -tiedostot on tarkoitettu nopeille laajakaistayhteyksille, ja niille, jotka harrastavat ämppäreitä. Ämppärit ovat ihan käteviä, sillä kun ne poltetaan sellaisinaan CD tai DVD -levylle datana, osaavat DVD ja BlueRay -soittimet soittaa niitä. Ne sopivat myös matkapuhelimiin ja MP3 -soittimiin. USB -muisteihin tallennettuina ne toimivat uusissa autoradioissa, ja niitä voi soittaa television sekä DVD ja BlueRay -soitinten USB -liitännän kautta. Mokkulayhteyksille nämä raskaan sarjan ämppärit saattavat olla liian kova pala, ja niiden lataus kestää ikuisuuden, mutta nämä nyt ovat parasta mikä ämppäreissä on teknisesti mahdollista. Jos halutaan jotakin vielä parempaa, pitäisi siirtyä muihin formaatteihin, joita esimerkiksi hifistit käyttävät. Hifistit – nuo kaikkein huvittavimmat kreatuurit joita maailmassa löytyy. Ajatelkaapa vain kuinka nuo lihavat, mutta äveriäät miehet lojuvat ilmeettöminä kuunteluhuoneissaan – aina vakavina ja sennäköisinä että ymmärtäisivätkin jotakin, ja ovat tarkkana kui porkkana josko jossakin risahtaisi, tai kuuluisi hellasäröä. Ne eivät käsitä, että kaikesta muusta täysin puhdas ääni on mahdottomuus, ja että yskintä ja yleisön joukosta kuuluva haistattelu ja möykkääminen ovat osa taidenautintoa. Oikea kuuntelun taito onkin poimia itselle merkitykselliset sisällöt kaiken kakofonian keskelläkin. Ja onhan aina ääniä jotka ovat vastenmielisiä, vaikka ne esitettäisiin miten hyvällä laitteistolla tahansa. Jos nyt ajatellaan minun tekemääni musaa, täytyy pitää järki kädessä tuon teknisen laadun kanssa, sillä jotkut joskus ystävinäni pitämistä henkilöistä ovat olleet avoimesti sitä mieltä, että nämä minun tulkintani eivät ole musiikkia lainkaan, vaan silkkaa paskaa – eivätkä ainakaan yllä jatsin kunniakkaille kukkuloille. Mille ihmeen kukkuloille?
Mäkin käyttäjien kannattaa asentaa systeemiinsä VLC -ohjelma, ja säätää selaimensa käyttämään sitä soitettaessa näitä tiedostoja, ja tämä mainittu ohjelma soveltuu myös windowsiin, ellei siihen ole asennettu erillistä koodekkipakkausta, joka hoitaa homman. Linuxissa GNOME -työpöytäsysteemiin kuuluva Totem riittää mainiosti, kun sitä on täydennetty laajennetuilla gstreamer -paketeilla.
Tein tämän biisin kerran pikaistuksissani, kahtena peräkkäisenä ottona kahdella C-kasettinauhurilla, johon koetin soittaa sekaan jotakin espanjalaisvaikutteista (kykyjeni mukaan). Olin harjoitellut muistaakseni pariakin flamencobiisiä, ja sen lisäksi useita rag -biisejä Stefan Grossmanin innoittamana (näin sen esiintyvän livenä Jyväskylän yliopiston juhlasalissa). Tässä ei ole käytetty mitään trikkejä, vaikka joku saattaisi niin luullakin. Siinähän luulee! Tämän sivun kuvassa on Percheron -ori, jollaisia käytettiin ritariaikana, sillä ne jaksoivat hyvin kantaa lihavankin peltiheikin kaikkine sotisopineen. Noihin aikoihin osasin luoda sanat laulaessani, mutta nykyään se on paljon vaikeampaa, koska tietokonetyöskentely vaatii koko ajan ekstrahuomiota, ja spontaani esitys on vaikeampaa kuin jos käyttäisin esimerkiksi kahta nauhuria, jotka voi jättää itsekseen pyörimään ja tallentamaan – kunhan on katsonut ja säätänyt äänitystason kohdalleen.
A player: Timo Kinnunen
with my owns
(someone must just put his owns)
Mac-Mini, CoolEdit Pro 2.0, and Audacity