Timo Kinnunen
Särkiniementie 16 A 41
70700 Kuopio
Finland

Klikkaa tästä palataksesi Timon Serverimaailma kotisivun etusivulle - Click this link to return back to the main page of Timos' Serverimaailma homepage

Klikkaa tästä siirtyäksesi Timon muiden projektien sivulle (Serverimaailma palvelimella) - Click this link to jump to the page of Timos' other projects (Serverimaailma sever)

Kummien poikien oudot retket - The Strange Journeys of Strange Guys

Tämä kuva esittää kuvaa Katiskavarkaat, jonka YLE:n entinen pomo kävi nuorena miehenä tervaamassa. Kyse lienee ihan tavallisista katiskavarkaista, jotka ovat löytäneet läheisestä järvestä tämän kyseisen kalastusvälineen, ja kuljettavat sitä nyt riemusaatossa kotiin. Univormuista huomaamme, emme ole vapaita – vieläkään. Niitä on joka paikassa, ja ne pitävät meidän maailmaamme omanaan. Tämä kyseinen kuva toimikoon silti eräänlaisena johdantona sille mitä seuraavaksi on luvassa. Kansallisia piirroksia, jotka olen itse korkeimman omakätisesti aikanaan raapustanut.

Pojat kävelyllä - See the boys walking

Olin aikanani töissä (korostan: en potilaana) useissa eri mielisairaaloissa, kuten mielisairaanhoitoharjoittelijana Moision mielisairaalassa Mikkelissä (joka on nykyään lakkautettu), sekä kesälomansijaisena Joutsenrannan B-mielisairaalassa Joutsenossa (joka sekin on lakkautettu) ja vipparina Rauhan sairaalassa Joutsenossa (myös se on lakkautettu). Loin myöhemmin Jyväskylässä oleskellessani sarjan kuvia, joitka esittävät mielisairaita ihmisiä. Myöhemmin, kun olen alkanut oleskelemoitsemaan Savolaxin maakunnassa, olen tehnyt useitakin samanhenkisia retrokuvia Trust -piirtolevylla, joihin voit tutustua klikkaamalla tätä linkkiä. Ne ovat kuitenkin lievennettyjä versioita alkuperäisiin kuviin verrattuna, mutta ainahan voi syyttää ikää, sillä ikääntyminen pehmentää pään, ja saa horisemaan olemattomia, ja piirtelemään vaikka puu-ukkoja, jos niikseen tulee. Ja aika usein se niin tuleekin.Voin sanoa, että näiden lisäksi melkein valtaosa niistä paikoista ja instituutioista, joissa olen vaikuttanut, on enemmän tai vähemmän lakkautettuja, joten elämänkertaelokuvan tekeminen minusta olisi vaikeaa. No niin, asiaan. Mielisairaaloiden potilaita tavattiin käyttää ennenvanhaan kävelyllä, joilla he valuivat eteenpäin epämääräisenä laumana, jossa kukin osanottaja piti koko ajan yllä omaa teatteriaan. Joku kieputti rengasta, ja toinen kaiveli nenäänsä, ja joku kolmas päästi ajoittain kovan ölähdyksen. Joku saattoi sanoa: on niin kiree selkä! - ja näytti tuskaiselta, ja köykki mennä eteenpäin päätään nyökytelleen. Kuka nyt mitenkin. Jos potilaalla oli ns. vapaakävelyoikeus, hän saattoi matkata yksinkin minne tahtoi, kunhan pysytteli sairaalan alueella. Se taas oli sangen helppoa, koska yleensä sairaaloiden maa-alueeseen kuului tuolloin satoja hehtaareja. Tein aikanani piirroksen tällaisesta aktista käyttäen väriliituja ja Rothring -kynää. Itse asiassa näissä piirroksissa on kyse videolta kaapatuista kuvista, ja ne näyttävät pienen osan alkuperäisestä kuvasta, koska en älynnyt aikanaan ottaa kokonaiskuvaa, vaan kuvasin ainoastaan piirroksen osia. Kuvittelin varmaankin, että alkuperäiskuva säilyisi maailman tappiin. Kuitenkin näistäkin saa vieläkin varsin elävän kuvan siitä, millaisia muinaiset mielisairaalan potilaat olivat, ja siitä, miten omanlaisiaan he persoonina oikeastaan olivat. Normaaleina pidetyt nykyihmiset kun ovat näihin verrattuna pelkkiä, värittömiä robotteja, ja toinen toisensa kopioita.

Klikkaa tätä pikkukuvaa siirtyäksesi katsomaan kuvasivua

Tarmo-poika pelon kourissa - Tarmo and The Fear

Tarmo oli entisen Rauhan sairaalan potilas, joka oli sillä tavoin erikoinen, että virkkasi mielellään pitsejä, ja hänen äänensä oli osin samanlainen kuin niillä herraspuolihenkilöillä, jotka kansoittavat television nykyiset sisustusohjelmat. Tarmo käytti myös runsaasti hajuvesiä, mikä ei ollut takavuosina kovinkaan tavallista herraspuolihenkilöiden parissa. Voi sanoa, että Tarmo oli paljonkin edellä aikaansa, ja ensimmäisiä transsujen joukossa. Hän olisi varmaankin ollut onnellinen nykymaailmassa, jossa hajusteet sun muut kuuluvat herrashenkilöiden arsenaaliin kuten täi tinakuppiin. Tässä kuvassa näet Tarmon pelon kourissa, ja se onkin kaikki, mitä minulla on asiasta sanottavaa, niinkuin Forrest Gump niin usein sattuvasti totesi.

Klikkaa tätä pikkukuvaa siirtyäksesi katsomaan kuvasivua

Kolmoishermokipu - Trigeminus

Kolmoishermokipu on ankara kiputila jommallakummalla puolella kasvoja, ja takavuosina sitä hidettin mm. alkoholipistoksilla, jonka seuraamuksena monekin ihmisen kasvojen toinen puoli on pysyvästi vinossa, vaikka toisaalta hermosärkykään ei enää vaivaa. Aikanaan hoitoon määrättiin jopa morfiinijohdannaisia, kuten minulle, mutta onneksi alkoholia ei sentään minuun ruiskutettu. Tässä kuvassa näet minun tulkintani tästä kiputilasta.

Klikkaa tätä pikkukuvaa siirtyäksesi katsomaan kuvasivua

Mjika Mjurasen sukupuu - Mjika's Ancestors

Mjika Mjuranen on se kuulu suomalainen jalkajousipyssymies, joka päätti ryhtyä sissisotaan Suomen poliisivoimia vastaan, ja niinhän siinä aina käy, että yksilö häviää suuremmalle joukolle. Hepusta kirjoitettin aikanaan paljon rikollisille tarkoitetuissa erikoislehdissä, joita rikolliset lueskelevat paljonkin vankiloiden uumenissa, jotta oppisivat lisää hyviä kikkoja, ja konsteja joilla pääsee lehtiin ja telkkariin. Tarkoitukseni on esittää, että rikollisia voidaan pitää henkilöinä, joilla ei ole menneisyyttä, ja siksi monet heistä ottavatkin vankilassa ihan uuden, vierasperäisen nimen, vaikka heidät tunnetaankin nimenomaan vanhalla, supisuomalaisella rikollisnimellään. Toisaalta kukaan ei ole niin arka kunniastaan kuin rikollinen – ja tämä koskee myös poliitikkoja, jotka ovat, hekin, tavallaan rikollisia, sillä teeskentely on sekin rikos, kuten sekin, ettei miehen tai naisen sanaan voi luottaa. Varsin usein rikolliset istuvat oikeussaleissa pussit päässään, tai muutoin peitettyinä.

Klikkaa tästä siirtyäksesi katsomaan kuvasivua