Timo Kinnunen
Särkiniementie 16 A 41
70700 Kuopio
Finland

Klikkaa tästä palataksesi takaisin Timon Serverimaailma kotisivun etusivulle - Click this link to Return back to the main page of Timos' Serverimaailma homepage

Timon videokokoelma - Timo's Videos

Timon MP4 videoita - Timo's MP4 videos

Klikkaa tästä tutustuaksesi Timon MP4 videoiden kokoelmaan - Click this link to jump to the page of Timo's MP4 videos

Tiedostotarkenne MP4 viittaa Mac -tietokoneisiin, ja nämä tässä esiteltävät (omatekoiset) videot onkin luotu pääsääntöisesti Macissa, mutta myös windowsia olen käyttänyt. Aiemmin täällä oli etupäässä käsittelemättömiä videoita, mutta nyttemmin olen korvannut niitä GARAGEBAND -miksauksilla – vaikka eiväthän nämä juurikaan miksauksista parane. Yhtä rämpyttelyä ja (varsinkin live-estykset) ovat yhtä tyhmää mulkoilua.

Timon WMV videoita - Timo's WMV videos

Klikkaa tästä tutustuaksesi Timon WMV videoiden kokoelmaan - Click this link to jump to the page of Timo's WMV videos

Windows Media Video on mikkisoftan kehittelemä videoformaatti, joka soveltuu katseltavaksi netissä. Houkutteleva vaihtoehto olisi käyttää myös .FLV -formaattia, mutta se on tärvännyt maineensa YouTuben kaltaisissa viritelmissä, ja YouTubessa videot taas leviävät toisten toimesta kuin tauti kun ne kerran on itse nettiin ladannut. Toivoakseni nämä tänne laittamani videot toimivat teidänkin koneissanne, mutta jolleivät toimisi, niin sitä pahempi tosiasioille. Kooltaan nämä saattavat olla useitakin megatavuja, joten ilman laajakaistaa ei näiden latautumista kannata jäädä odottelemaan.

Timon 3gp videoita - Timo's 3gp videos

Klikkaa tästä tutustuaksesi Timon 3gp videoiden kokoelmaan - Click this link to jump to the page of Timo's 3gp videos

.3gp on videoformaatti, jota monet älypuhelimista tukivat - ainakin kaikki nokialaiset, ja jotkut nokialaisista jopa tallensivat videoitaan tähän formaattiin. Teknisesti .3gp ei ole ihan yhtä hyvä kuin .mp4, jota käytetään enemmän (erityisesti iPadeissa), mutta sen hyvänä puolena on se, että .3gp -tiedostoja mahtuu puhelimen muistiin, tai muistikortille paljon enemmän, ja kyllähän näitäkin katselemalla pääsee jyvälle siitä mitä kussakin videossa esitetään. Kunhan hänessä voan eärviivat näkkyy, sanoisin, ja sanonkin. .3gp -tiedostojen luominen on tavalliselle ihmiselle hankalaa, koska konversio-ohjelmia ei ole tarjolla pilvin pimein, ja niitä ei osata edes etsiä. Mobile Media Converter 1.6.1 oli ainakin minun mielestäni helpoin, ja se toimi sekä windowsissa -että linuxissa. Kun windowsiin asentaa täydentävän koodekkipakkauksen, pystyy Media Player näitä soittelemaan, ja linuxissa taas Mintissä Celluloid näyttää näitä vaivatta - kunhan systeemiin on asennettu rajoitettujen koodekkien tukipaketti, eli esimerkiksi Ubuntussa se vanha tuttu ”ubuntu-restriced extras”, jonka asennusta kysytään jo Ubuntua tai Linux Mint -ohjelmistoa asennettaessa.